Mundo Deportivo otkrio detalje Cityjeve ponude Lionelu Messiju: Sve izgleda nevjerovatno
Lionel Messi je od omladinskih kategorija član Barcelone. Spominjala se često mogućnost da će napustiti klub, a pored Manchester Cityja jedno vrijeme se povezivao i sa Interom (Foto: EPA)

Ponuda je bila kao iz snova

Mundo Deportivo otkrio detalje Cityjeve ponude Lionelu Messiju: Sve izgleda nevjerovatno

M. Šljivak

Lionel Messi ozbiljno je razmišljao o odlasku iz Barcelone u ljeto 2017. godine, tvrdi Mundo Deportivo.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena imao je na stolu bogatu ponudu Manchester Cityja, a pregovori su konstantno vođeni u periodu od decembra 2016. do novembra 2017. godine.

Ponuda koja mu je poslata je zaista nevjerovatna. Mundo Deportivo tvrdi da mu je ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona eura uz sve plaćenje poreze.

Pored ove cifre Messiju, Građani su bili spremni i Barci da ponude 250 miliona eura kao odštetnu klauzulu.

Pregovori koji su održani između Messijevog oca Jorgea, Cityjevog izvršnog direktora i bivšeg potpredsjednika Barcelone Ferran Soriano, međutim nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jorge je pokušavao da nagovori sina da prihvati ponudu, posebno jer je Katalonija u tom periodu bila u političkoj krizi, ali na kraju je Messi ostao na Nou Campu.

Nakon toga Messi je dogovorio novi četverogodišnji ugovor u novembru 2017. godine sa platom od 35 miliona eura uz klauzulu od 700 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babo
Pokaži pizdi Neymaru kako se to radi!
28 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi