Barca već ima zamjenu za Enriquea?

Unzue čeka na šansu

Barca već ima zamjenu za Enriquea?

Edmir Škorić

Luis Enrique je do ljeta trener Barcelone, barem po ugovoru, a onda bi mogao i da ode.

Enrique osjeća veliki pritisak u Barceloni, a loš odnos s dijelom uprave mogao bi ga natjerati na odlazak na kraju ove sezone. Ukoliko Barca ne uspije da ga zadrži, morat će pronaći njemu sličnog.

A kud će sličnijeg od Juana Carlosa Unzuea, koji mu je pomoćnik i koji je dugo vremena na Nou Campu.

Unzue je nekada igrao za Barcelonu, ali kratk ovrijeme, a najveći trag ostavio je u Sevilli. U Barceloni je od 2013. godine asistent, a samostalno je vodio Numanciju i Racing Santander.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U klubu ga dosta vole, s igračima je na 'ti', dobro se uklapa u okruženje i ne bi bilo iznenađenje da upravo Unzue sjedne na Enriqueovu poziciju naredne sezone. I Tito Vilanova je, poput njega, čeka svoju šansu i onda odmah uletio u vatru umjesto Pepa Guardiole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi