Barca večeras neprepoznatljiva, u Madridu slave

Malaga slavila protiv Barcelone

Barca večeras neprepoznatljiva, u Madridu slave

E. Škorić

Barcelona je na La Rosaledi poražena 2:0 od Malage, pa je večeras veselo i u Madridu.

Barcelona od 2003. godine nije poražena na gostovanju kod Malage, ali večeras, baš kada je to najmanje bilo potrebno, prekinuta je ova tradicija.

Od početka su gosti igrali loše, a vezni red sa Suarezom i Gomesom djelovao je izgubljeno i čini se da je najviše za ovaj poraz kriv trener Luis Enrique, koji je odlučio malo šarati sastav, valjda se spremajući za duel četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa.

Iako su u napadu igrali i Neymar, Suarez i Messi, jednostavno vezni red je izgubio večerašnju bitku. Loše je igrao i Mathieu u odbrani, pa je u 32. minuti Ramirez lako pobjegao bivšem igraču Valencije, te je matirao Ter Stegena za 1:0.

U nastavku su u igru ušli Iniesta, Paco i Roberto, gosti su počeli da igraju svoju igru, a onda glupost Neymara, koji je u 65. minuti dobio direktan crveni karton. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga, Barcelona je bila nemoćna, dok je Malaga prijetila iz svake kontre da dokrajči svog rivala. I onda u nadoknadi kontra Andalužana, krenula su trojica naprijed, te je Jony završio posao za domaće. Barca ima tri boda manje i utakmicu više od Reala, uz to ima igrati El Clasico na Santiago Bernabeu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi