Tuga na licima Barcinih zvijezda i Ronalda Koemana, Athletic slavi trofej!

Španski Superkup Bilbau

Tuga na licima Barcinih zvijezda i Ronalda Koemana, Athletic slavi trofej!

E. Škorić

Barcelona je večeras u Sevilli poražena nakon produžetaka u finalu Superkupa Španije. Athletic je slavio s 3:2 (2:2) nakon 120 minuta igre.

Athletic je bila najuspješnija ekipa u završnici koja se igra za trofej Superkupa. Nakon pobjede nad Real Madridom, Baski su večeras u finalu dobili još jednog favorita.

Bila je ovo dobra prilika da Barcelona i Ronald Koeman osvoje prvi trofej i da donekle poprave utisak nakon lošeg početka sezone, no nešto se pitao i Athletic.

Junak Barce mogao je biti Antoine Griezmann, pošto je postigao oba gola. Prvi u 40. minuti za 1:0, a potom i u 77. minuti za 2:1. Prvi gol za Bilbao postigao je Oscar de Marcos u 42. minuti, a onda je u završnici rezervista Villalibre spasio Athletic i odveo meč u produžetke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilbau je također poništen jedan pogodak zbog ofsajda i nakon pregledavanja snimke, a onda je u 94. minuti Inaki Williams zabio eurogol koji je na kraju donio Athleticu slavlje i prvi trofej u sezoni. Njima je to treći trofej, a Lionel Messi je u završnici produžetaka dobio direktan crveni karton zbog jednog jako bezobraznog poteza i udaranja protivničkog igrača.

Inače, Miralem Pjanić je u igru ušao u 88. minuti, ali nije dobio priliku da podigne prvi trofej u Barcleoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
Nek je Pjana dobio extra-minute a ne predviđenih 5 min sa nadoknadom.
16 3
nedoni46
ma ja, umjesto da ruku pruzis i cestitas ti udari, pametan ko papuca
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi