Barcelona bez završnice u evropskim takmičenjima
Foto: EPA

Sezona za zaborav

Barcelona bez završnice u evropskim takmičenjima

Jedan od najvećih kolektiva u svijetu godinu za sobom zasigurno neće pamtiti po dobrom gledajući rezultate svojih ekipa.

Računajući najpopularnije sportove, Barcelona nakon dugog niza godina neće imati predstavnika u završnici evropskih takmičenja, što je alarmantan podatak za rukovodstvo ovog društva.

Sezona 2015/2016 prije svega nije bila uspješna za fudbalski tim. Iako je bila glavni favorit za osvajanje Lige prvaka, Barca je zaustavljena u četvrtfinalu, i to od ekipe Atletico Madrida.

Na visini zadatka nisu bili ni košarkaši, koji su svoj put završili u TOP 8 fazi. Navarro i družina bili su na korak od plasmana na Final Four, ali su ipak poklekli u odlučujućim momentima, te su dopustili Lokomotiv Kubanu da dođe do iznenađenja i ovjere plasmana u Berlin.

Sportsku javnost neugodno su iznenadili i rukometaši Barcelone. Katalonci su u svom posljednjem nastupu u Ligi šampiona slavili na domaćem terenu protiv Kiela, ali im to nije bilo dovoljno zbog ubjedljivog poraza u prvom četvrtfinalnom meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na visoke standarde koje su postavili u posljednjoj deceniji, možemo konstatovati da ovo nije bila uspješna sezona za Sportsko društvo Barcelona. Podsjećanja radi, Katalonci su u sezoni 2010/2011 osvojili čak 16 naslova, što je apsolutni rekord u njihovoj istoriji dugoj skoro 117 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi