Barcelona ove sezone nema milosti, Realu će trebati čudo da je zaustavi

La Liga

Barcelona ove sezone nema milosti, Realu će trebati čudo da je zaustavi

E. Škorić

Nogometaši Barcelone očekivano su, rezultatom 2:0, pobijedili Cadiz u meču 22. kola španske La Lige.

Barcelona nakon godina suše izgleda sjajno i sve je bliže novoj tituli u Španiji. Ako ne želi da ispusti prednost koju ima i izbjegne "tragediju" u smislu da na kraju završi iza ljutog rivala Real Mdarida, Barca mora dobijati utakmice poput ove večerašnje, kada joj u goste dođe Cadiz.

Uz dužno poštovanje, Cadiz je ipak tim koji ne može da parira Barceloni. Iako su gosti pružali dostojan otpor, na kraju su ipak poraženi sa 2:0, a Barcelona je napravila novi korak ka tituli.

Do 43. minute su mreže mirovale, ali domaći nogometaši nisu odustajali od svoje prepoznatljive igre, a onda su u samo dva-tri minuta zabili dva gola i praktično riješili pitanje pobjednika.

Prvo je Sergi Roberto u 43. minuti doveo Katalonce u vodstvo, da bi ubrzo nakon toga asistirao Robertu Lewandowskom za konačnih 2:0.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1627410171235368962[/twitter]

Možda je izgledalo ka da će biti golijada, ali u nastavku se Cadiz uspio odbraniti, pa možemo reći da je na kraju časno izgubio.

Barcelona je ponovo na +8 u odnosu na Real Madrid i u fantastičnoj je formi. Barci u prilog ide i to što u narednom kolu gostuje Almeriji, dok Real čeka teška utakmica sa Atleticom, a uz to Kraljevi imaju važan meč u Ligi prvaka s Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitanje je koliko Real može na svim frontovima i hoće li ipak odustati od borbe za naslov u Španiji jer za sada Xavijev tim izgleda nezaustavljivo i djeluje kao da ima nedostižnu prednost, bez obzira što je ostalo još 16 kola do kraja.

Real naravno ne prestaje da se nada, učiniće sve da se istopi ta bodovna prednost, ali pitanje je koliko je to realno, mada u nogometu nikada ništa nije nemoguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Naravno, FORCA BARCA!
3 5
Ramo Legenda
Naravno kad placaju sudije cigani
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi