Spasili se blamaže: Barcelona tek nakon produžetaka pobijedila trećeligaša

Cornella pružila sjajan otpor, Pjanić promašio penal

Spasili se blamaže: Barcelona tek nakon produžetaka pobijedila trećeligaša

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su tek nakon produžetaka pobijedili trećeligaša Cornellu (2:0) u meču šesnaestine finala Kupa kralja.

Barcelona je prvu šansu na meču imala tek u 35. minuti kada je pokušao Trincao, ali je šutirao u golmana domaćih. I onda u 39. minuti penal za goste kojeg je izborio Araujo.

Odgovornost je preuzeo bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali nažalost golman Cornelle odlično brani njegov udarac, te je ostalo 0:0.

Početkom drugog poluvremena sjajna šansa za Braithwaitea, ali ni on nije bio precizan. Pjanić je u 58. minuti sjajno uposlio Griezmanna, ali on s nekoliko metara šalje loptu nebu pod oblake.

U samom finišu meča činilo se da će sav trud Cornelle pasti u vodu. Sudija je u 79. minuti ponovo svirao penal za goste. Ovaj put šutirao je Dembele, ali je Juan Ramirez i ovaj put fantastično odbranio njegov udarac.

Četiri minute kasnije u novoj šansi je i Braithwaite koji iz sjajne pozicije očajno šutira. U 88. minuti sa vrha kaznenog prostora Pjanić fantastično šutira, ali golman domaćih i ovaj put fantastično brani čime je osigurao produžetke svom timu.

Barcelona prijeti već na startu prvog produžetka preko Dembelea, no golman domaćih je ponovo sjajan. No, u narednom napadau nije bilo spasa za Cornellu.

Lopta ponovo dolazi do Dembelea koji topovski šutirao s vrha kaznenog prostora, a ovaj put golman domaćih je matiran i to je 1:0 za Barcelonu.

U samom finišu drugog produžetka Barca je stigla i do drugog gola, a konačnih 2:0 postavio je Braithwaite. Pjanić je večeras odigrao svih 120 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Hahaahah opet umalo sramota za spanski fudbal real ispo barsa prosla
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi