Barcelona dogovorila dolazak štopera PSG-a?

Marquinhos pristao na uslove Katalonaca

Barcelona dogovorila dolazak štopera PSG-a?

Endin Čaušević

Španski mediji danas su saopštili da su čelnici Barcelone dogovorili transfer odbrambenog igrača PSG-a Marquinhosa.

Prema pisanju španskih medija Marquinhos je pristao na uslove ugovora sa Barcelonom, te će u ljetnom prelaznom roku najvjerovatnije zaigrati u dresu katalonske ekipe. Ovaj 21-godišnji fudbaler i prije nekoliko sezona bio je na meti Barce, ali je tada odlučio karijeru nastaviti u PSG-u.

Brazilac u ovoj sezoni utakmice većinom gleda sa klupe za rezervne igrače, jer štoperski par PSG-a čine Thiago Silva i David Luiz. Marquinhos je primora da napusti prvaka Francuske jer želi da vrijeme provodi na terenu, a ne na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako piše španski AS Barca je postigla dogovor sa brazilskim igračem, ali još uvijek ostaje da se čelnici katalonske ekipe dogovore sa PSG-om oko visine obeštećenja za Marquinhosa. On je PSG stigao 2013. godine iz Rome, ali je do sada počeo samo 50 ligaških utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi