Barcelona i Real bez municije, 'nula' na Camp Nou stadionu

Bez golova u El Clasicu

Barcelona i Real bez municije, 'nula' na Camp Nou stadionu

Fudbaleri Barcelone i Real Madrida nisu ponudili gotovo ništa gledaocima širom svijeta u večerašnjem El Clasicu i susret je završio bez golova. 

Iako se kao i uvijek očekivalo da ćemo gledati spektakl u okršaju dva najveća španska kluba, to se ni blizu nije dogodilo i više smo u pojedinim trenucima gledali čistu uspavanku.

Treba ipak reći da je Real bio bolji protivnik. Kraljevi su više vremena proveli pred golom Ter Stegena, stvarali šanse, ali ipak nisu mogli doći do gola, barem ne na regularan način.

Real je u prvom poluvremenu bio dosta bolji. Najveću šansu Kraljevi su imali preko Casemira, ali njegov udarac glavom u 18. minuti s gol crte otklanja Pique. Samo osam minuta kasnije opet je Casemiro u šansi, ali brani Nijemac na golu Barce. Poslije toga tukao je i mladi Valverde, ali pored gola s distance. Naveću priliku Barca propušta preko Jordija Albe koji u 41. minuti iz izgledne pozicije šutira samo pored gola. Posljednju šansu u prvom dijelu imao je opet Valverde, ali ovog puta brani Ter Stegen udarac koji je išao u okvir gola.

U drugom poluvremenu Real opet konkretniji. Veliku šansu u 68. minuti imao je Gareth Bale, ali njegov udarac nakon asistencije Valverdea ide pored gola. Samo pet minuta kasnije Bale nakon sjajne akcije pogađa, ali gol je poništen jer je Mendy prije toga bio u ofsajd poziciji. Do kraja se nije ništa pretjerano zanimljivo dešavalo i ostalo je 0:0 na semaforu, a navijači su kući otišli razočrani.

Barca ostaje lider sa 36 bodova koliko ima i Real, ali gol-razlika je na strani Katalonaca. Treća je Sevilla sa pet bodova manje od najvećih španskih klubova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, zaostali meč 10. kola:

Barcelona - Real Madrid 0:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Barca se ovako provlaci po ne znam koju utakmicu ove sezone...
23 7
teddy sheringham
Vidi što navijači madrida proviriše iz mišijih rupica. Hahaha. Ajde, mrš nazad.
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije