Barcelona ima novog Messija

Sjajan gol mladog fudbalera Barce

Barcelona ima novog Messija

Endin Čaušević

Ekipa Barcelone ne mora brinuti za nasljednika Lionela Messija, jer u svojoj omladinskoj ekipi imaju mladog Carlesa Alenu koji neodoljivo podsjeća na jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Alena je u utorak bio dvostruki strijelac u remiju protiv Rome (3:3) u okviru petog kola Omladinske Lige prvaka. Iako je Barca imala vodstvo od 3:0 italijanska ekipa uspjela je doći do boda.

Ipak, utakmicu je obilježio 17-godišnji Carles Alena koji je u 40. minuti utakmice postigao fenomenalan gol. Alena je loptu prihvatio na centru igraišta, zatim je prošao nekoliko igrača Rome, te zatresao mrežu protivnika.

Španski mediji odmah Alenu označili kao Messijevog nasljednika, jer njegov gol neodoljivo podsjeća na one koje je postigao Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.