Barcelona je u finalu Lige prvaka!
Foto: EPA

Pirova pobjeda Bayerna

Barcelona je u finalu Lige prvaka!

Midhat Šljivak

Fantastičan meč su na Allianz Areni odigrali Bayern i Barcelona, a na kraju su Bavarci ostvarili pirovu pobjedu rezultatom 3:2...

Katalonci su u Minhen stigli s tri gola prednosti (3:0), pa je Bavarcima trebalo pravo čudo da prođu u finale Lige prvaka.

I dobro su krenuli. Igrala se sedma minuta kada sjajno ubacivanje Alonsa iz kornera u pogodak pretvara Mehdi Benatia za vodstvo od 1:0.

Međutim, radost domaćih kratko traje. Osam minuta su imali vodstvo, a onda se ukazao Barcin trio. Messi sjajno pronalazi Suareza, koji nesebično dodaje do Neymara, a Brazilac lagano pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sve dileme oko prolaska u finale riješene su nakon pola sata igre. Ponovo je trio na sceni. Ponovo identična akcija i ponovo je strijelac Neymar za prednost katalonskog diva od 2:1.

Krenuo je potom Bayern žestoko prema golu Barcelone. Međutim, nesavladiv je u prvom poluvremenu bio Marc-Andre ter Stegen, koji je sakupio nekoliko vrhunskih odbrana, pa se na odmor otišlo vodstvom Barcelone od 2:1.

Nastavak donosi nešto slabiju partiju, a Bavarci uspijevaju da stignu do preokreta i pirove pobjede u ovom susretu. 

Do izjednačenja dolaze u 59. minuti. Sjajno je pogodio Robert Lewandowski za poravnanje rezultata na 2:2.

Pobjedu Bayernu donosi Thomas Muller. Pogodio je u 74. minuti za konačan rezultat susreta od 3:2.

Barcelona je usprkos porazu prošla u finale Lige prvaka koje se 6. juna igra u Berlinu, a protivnika će saznati sutra kada u Madridu igraju Real i Juventus.

Liga prvaka, polufinale:

Bayern - Barcelona 3:2 (3:5)  (Benatia 7', Lewandowski 59', Muller 74' / Neymar 15', 29')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti