Barcelona jedva slomila Šišmiše
Težak meč za katalonskog velikana protiv nezgodnog rivala (Foto: EPA)

Valencia poražena uz dosta muke

Barcelona jedva slomila Šišmiše

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras na Nou Campu Valenciju sa 1:0 u prvom susretu polufinala Kupa Kralja. Dugo su se Katalonci mučili sa Šišmišima, ali na kraju na revanš za sedam dana idu sa golom prednosti.

Barca je bila bolji tim u ovom duelu i na kraju je ipak zasluženo došla do trijumfa. Od prve minute su krenulo ofanzivno na gol Valencije, stvarali su šanse, ali završnice nije bilo.

Uspjeli su gosti ostaviti Barcu bez šuta u okvir gola u prvom poluvremenu, iako je domaći tim imao nekoliko veoma opasnih akcija koje su mogle završiti golom.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a u nastavku je viđena potpuno identična slika na terenu. Barca je napadala, stigao je i prvi udarac u okvir gola u 63. minuti kada Domenech brani udarac Messija.

Ipak, u 67. minuti odbrana Šišmiša je popustila. Messi se ušetao u kazneni prostor, upošljava Luisa Suareza na drugoj strani, a Urugvajac pogađa glavom za prednost Barce od 1:0.

Imao je domaći tim još nekoliko pokušaja do kraja. Međutim, Valencia im nije previše dozvoljavala i gosti će u revanš ući sa kakvim-takvim šansama za prolaz dalje kojeg će tražiti na punoj Mestalli.

Kup Kralja, polufinale:

Barcelona - Valencia 1:0 (Suarez 67')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi