Derbi Barcelone i Juventusa ipak pred navijačima?

Razmatra se i ta odluka

Derbi Barcelone i Juventusa ipak pred navijačima?

E. Škorić

Naravno, treba proći još vremena da sve bude sasvim normalno i da tribine budu pune, ali prema nekim najavama, uskoro ćemo imati i određeni broj navijača na Nou Campu.

Bilo je pomalo tužno gledati prazne tribine Nou Campa jučer tokom El Clasica između Barcelone i Real Madrida (1:3), ali polako se navikavamo i na takve prizore. Ipak, srećom, malo po malo, publika se vraća tamo gdje i pripada.

Osmog decembra na programu je derbi grupne faze Lige prvaka između Barcelone i Juventusa, a katalonska vlada je najavila da bi tada stadion mogao biti otvoren za određeni broj gledatelja.

"Razgovarali smo s klubom oko postupnog povratka navijača i došli smo do zaključka da je to tema koju treba razmatrati od utakmice do utakmice. U prvoj fazi bi na Camp Nou moglo biti od tri do pet hiljada osoba, a potom bi se u skladu sa epidemiološkom situacijom, taj broj mogao povećati. Mislim da bi protokoli mogli biti spremni upravo za utakmicu Lige prvaka protiv Juventusa 8. decembra, ako se situacija ne pogorša", rekao je katalonski generalni direktor Gerard Figueras za lokalni sportski dnevnik Sport.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sipopugaloma
Gleda li iko novu pljacku u reziji Banjalucana ??? Cisto go su ponistili Mladosti
3 0
Prazina
13:3 u izvještajima za tešanj nasuprot gabeli. I ne kaže se "težak" teren, već loš, u lošem stanju, užasna trava itd
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi