Isti start, ali različit ishod: Juventusovom igraču crveni, Interovom ne!

Različit sudijski kriterij

Isti start, ali različit ishod: Juventusovom igraču crveni, Interovom ne!

A. Čaušević

Juventus je klub koji nosi reputaciju omiljenog kod italijanskih sudija, ali međutim pojedine situacije znaju pokazati to i nije tako.

U duelu protiv Crotonea Federico Chiesea je dobio crveni karton nakon što je jednim nesmotrenim startom faulirao Lucu Cigarinija.

Sudija Forenau nije uopšte razmišljao previše te je posljednju akviziciju Stare dame odmah poslao pod tuš, za mnoge opravdano.

Tokom utakmice Genoa - Inter Lautaro Martinez je također žestoko startao. Otvorenim džonom je startao na Goldanigu, međutim nije isključen.

Sudija tog meča Massa je imao nešto drugačiji kriterij te je odlučio da poštedi Argentinca iako ga je mogao isključiti baš kao i Forenau Chiesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/ricercatOak/status/1320062729621803008[/twitter]

Dva praktično identična starta koja na neki način pokazuju da nije Juventus jedini koji posjeduje sudijsku naklonost, već da sudije paze i ostale klubove.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
I onda kažu da Juve namješta utakmice...
4 6
Dr.Lehrer
Dovoljno je iščitati sve šta se dešavalo tada 2006g oko calciopoli-a. Pa da shvatite ko je bio tadašnji vlasnik Intera, Massimo Moratti. I sta predstavlja Inter u toj aferi. Toliko mrze Juventus da je kloc Morrati prodao ga Kinezima ne bili oni uložili više, jer on očito više nije imao snage a ni ideja kako skinuti Juvee. Al eto džaba mu, igrali su i bili u Italiji u vrhu samo te dvije tri sezone dok se Juve nije vratio i posložio ponovo kao klub. Iz teksta se može zaključiti da volim Juve, ali isto tako niko mi nije mrzak od tih ekipa, jer genaralno volim gledat Seria A ali Inter je ciganija od klubaaa na kvadrat i želim im Seriu C sto prije....
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi