Barcelona i Manchester City dogovorili najveći transfer u historiji

Pada rekord

Barcelona i Manchester City dogovorili najveći transfer u historiji

A. Čaušević

Barcelona i Manchester City imaju odlične odnose posljednjih godina. 

Klubovi iz Španije i Engleske su imali niz poslova kada su u pitanju muške selekcije, a sada su odlučili da obore rekord u ženskoj fudbalu.

Naime, Keira Walsh će uskoro postati najskuplja fudbalerka u historiji s tim da će biti plaćena za iznos koji je mizeran u poređenju sa fudbalom za muškarce.

Naime, najbolja fudbalerka Evropskog prvenstva koje su osvojili reprezentativke Engleske će u Barcelonu preći za 350 hiljada eura, odnosno 400 hiljada eura.

Tako će nadmašiti rekordni transfer iz 2020. godine kada je Chelsea za 100.000 funti iz Wolfsburga dovela Pernille Harder.

Možda i ovi podaci najbolje pokazuju koliko je razlika u vrijednosti i platama između fudbalera i fudbalerki.

Inače, ženska fudbalska selekcija Barcelone je jedna od najboljih timova Evrope. Prije dvoije godine je u finalu Lige prvaka pobijeđen Chelsea, dok je prošle godine u finalu upisan poraz od Lyona.

Ovaj sekcija je jako popularan i među navijačima Barcelone nakon što je doživjela naglu ekspanziju posljednjih godina i tri osvojene titule prvaka Španije.

Tako su proljetos zbog ogromnog interesa neke utakmice igrale na Nou Campu. Susret protiv Wolfsburga u Ligi prvaka je pratilo nevjerovatnih 91.648 gledatelja.

Treba dodati da Walsh nije jedina reprezentativka Engleska koja stiže u Barcelonu ove godine pošto je ranije potpisana i Lucy Bronze.

Top Komentari

user1658818016
Zajednickim snagama pokusavaju srusiti kraljeve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi