Barcelona mora prodati jednog veznjaka ako Verratti dođe

Rakitić napušta Nou Camp?

Barcelona mora prodati jednog veznjaka ako Verratti dođe

Endin Čaušević

Italijanski reprezentativac Marco Verratti gotovo sigurno će svoju karijeru nastaviti u Barceloni.

Verratti se jučer nije pojavio na okupljanju PSG-a za pripreme za novu sezonu što je dodatno potvrdilo glasine da će karijeru nastaviti u Barceloni. Italijanski fudbaler je jasno poručio čelnicima francuskog kluba da mu je želja da ide u Barcu, te da se neće pojaviti na pripremama.

No, dolazak Verrattija u Barceloni će stvoriti dodatni problem. Naime, jasno je da će Ernesto Valverde morati prekrižiti nekog veznog igrača ukoliko Verratti dođe na Nou Camp. Kako prenose španski mediji to će najvjerovatnije biti Ivan Rakitić.

Katalonski Sport jutros je objavio da je Rakitić poručio čelnicima kluba da želi napustiti Barcelonu ukoliko Verratti dođe. Hrvatski reprezentativac je svjestan da bi se preselio na klupu za rezervne igrače u slučaju dolaska italijanskog veznjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi