Barcelona nakon preokreta pobijedila Sociedad, Pjanić konačno dobio šansu

Katalonci slavili sa 2:1

Barcelona nakon preokreta pobijedila Sociedad, Pjanić konačno dobio šansu

E. Čaušević

Barcelona je večeras na svom terenu nakon preokreta pobijedila Real Sociedad sa 2:1 u meču 19. kola španske La Lige.

Katalonci su prvi zaprijetili u desetoj minuti kada je pokušao Pedri i šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Sociedad je do prve šanse stigao u 27. minuti uspio je povesti sa 1:0.

Nakon prekida lopta dolazi na desnu stranu do Portua koji je uposlio Williana Josea, a on bez problema šalje loptu u praznu mrežu za prednost kluba iz San Sebastiana.

Ipak, samo četiri minute kasnije Barcelona je poravnala na 1:1. Nakon konfuzije u odbrani Sociedada lopta stiže do Jordija Albe koji sjajno pogađa svojom slabijom desnom nogom.

U 37. minuti Katalonci su mogli do preokreta. Messi i Pedri su odlično kombinovali, a lopta dolazi do Braithwaitea koji izlazi sam ispred golmana, no očajno šutira.

Ipak, Barca je u 43. minuti došla do potpunog preokreta. Alba je sada asistent, a mrežu Sociedada za 2:1 zatresao je De Jong.

Domaći su u 55. minuti mogli do trećeg gola, ali je nevjerovatno kako je Griezmann uspio da promaši prazan gol. Minutu kasnije ponovo je Francuz u šansi, ali ovaj put golman gostiju brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sociedad je u finišu meča mogao do remija. Isak je natrčao na jednu odbijenu loptu i izašao sam ispred Ter Stegena, ali je golman Barce nevjerovatnom odbranom spasio svoj gol. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Barca je uspjela da slavi sa 2:1.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u igru je ušao u 74. minuti. Barcelona je sada na petom mjestu sa 20 bodova, dok je Sociedad drugi sa šest bodova više.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
cim mesi malo više igra onda ide bolje
4 8
Vienner
Cigani jedva naguzove TerStegen opet izvuko
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi