Barcelona našla zamjenu za Mascherana
Foto: EPA

Katalonci žele Marquinhosa

Barcelona našla zamjenu za Mascherana

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Javier Mascherano prema svemu sudeći će na kraju ove sezone napustiti redove Barcelone.

Mascherano je već sedam godina član Barcelone s kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti. O njegovom odlasku dosta se pričalo prošlog ljeta, no na kraju je na nagovor saigrača ovaj argentinski fudbaler odlučio ostati na Nou Campu.

Međutim, navijači Barcelone nisu optimistični da će se ista slika desiti i ovog ljeta, jer je Mascherano otvoreno priznao da želi da ide. Barcelona se nalazi pred velikim remontom ekipe, a Argentinac će biti samo jedan u nizu fudbalera koji će ovog ljeta napustiti katalonski klub.

Njegov odlaskom otvara se mjesto u odbrani Barcelone, a Katalonci na meti već imaju nekoliko štopera. Kako prenose španski mediji prva želja Barce je štoper PSG-a Marquinhos. Brazilca su na Nou Camp pokušali dovesti dok je još igrao u Romi, ali je tada on odlučio da prihvati ponudu Pariza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je već dugo godina na evropskoj sceni Marquinhos ima tek 23 godine. Brazilac je na meti još nekoliko klubova iz Engleske, no čini se da Barcelona neće štediti svoj novac da konačno dovede Marquinhosa na Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti