Barcelona nije zaradila gotovo ništa od transfera, ali je budžet poprilično rasterećen
Foto - EPA

Trebat će tu još rezova

Barcelona nije zaradila gotovo ništa od transfera, ali je budžet poprilično rasterećen

M. Šljivak

Ekipa Barcelone napravila je brojne promjene u prethodnom periodu.

Katalonski velikan odlučio je napraviti neku vrstu remonta i rastati se sa nekim dugogodišnjim fudbalerima, koji su prodati drugim klubovima za simbolične cifre.

Barca od tih transfera nije zaradila gotovo ništa. Možda će koji milion skupiti za određene bonuse, ali je njihov budžet koji troše na plate poprilično rasterećen.

Samo plata Luisa Suareza, koji je jako blizu prelaska u Atletico Madrid, prošle sezone je iznosila nevjerovatnih 23.4 miliona eura, a pored njega ogromne ugovore imali su Ivan Rakitić i Arturo Vidal.

Hrvatski fudbaler je za prošlu sezonu zaradio nešto preko 13 miliona eura, Arturo Vidal je dobio devet miliona, a tu je gotovo pet miliona eura kolika je bila plata Arthura Mela prije odlaska u Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doveden je Miralem Pjanić koji će zarađivati oko osam miliona eura i to neće biti opterećenje, najplaćeniji je Lionel Messi sa zaradom od gotovo 70 miliona eura godišnje, a visoke plate imaju Antoine Griezmann (45 miliona) i Philippe Coutinho (23).

Budžet za plate je koliko-toliko rasterećen, ali nema dileme da će Barcelona morati dodatno da nađe prostora jer su bili apsolutni rekorderi po platama u Evropi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Jbt sta ljudi zarađuju.. Grizman 45 miliona.. Ma onaj Bayern je institucija mkm.. Samo ovakvi klubovi ce unistit fudbal... Jbt 45 miliona grizman i kaze voli Barsu volio bih ja tada i krokodila
7 0
Maestro
BARCELONA više nije onaj klub koji gaji leprsavu igru sad je postala klub koga igrači muzu do kraja i losa politika kluba je dovela do rezultata kave su ostvarili u prethodnoj sezoni
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije