Barcelona nikada u historiji nije pobijedila Liverpool na Nou Campu

Baš im ne leže

Barcelona nikada u historiji nije pobijedila Liverpool na Nou Campu

Nakon što je u četvrtfinalu Lige šampiona izbacila Manchester United, Barcelona će u polufinalu igrati protiv još jednog engleskog tima - Liverpoola.

U posljednjih nekoliko godina se itekako pokazalo da Barceloni odgovara Manchester United, pa su Katalonci dobili posljednja četiri duela. Ipak, s Liverpoolom je statistika daleko lošija.

Naime, Barcelona nikada u svojoj historiji nije uspjela da porazi Redse na domaćem terenu. Kroz historiju su se igrala četiri susreta između ova dva rivala na stadionu Camp Nou, a Liverpool je uspješniji jer ima dva trijumfa dok su dvije utakmice završene neriješeno.

Prvi međusobni duel na Camp Nouu odigrali su davne 1976. godine kada je Liverpool porazio Barcu sa 1:0, dok su susreti iz 2001. i 2002. godine završavani remijem. Posljednji put su Barceloni igrali 2007. godine u okviru osmine finala Lige prvaka i tada je Liverpool slavio sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, prvi duel ove sezone u polufinalu odigrat će 1. maja upravo u Barceloni, dok će šest dana kasnije revanš biti na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kakva farselona to nikad nije bio evropski velikan, tek u zadnjih deset godina su postali evropski velikani.
0 0
teddy sheringham
Za sve postoji prvi put.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi