Barcelona nudi jednog igrača i novac za Coutinha

Da li će Redsi prihvatiti ponudu?

Barcelona nudi jednog igrača i novac za Coutinha

E. Čaušević

Transfer saga oko Philippea Coutinha i Barcelone će prema svemu sudeći dobiti svoj nastavak u zimskom prelaznom roku.

Nakon što je Neymar odlučio da za 222 miliona eura pređe u PSG katalonski klub je svim silama pokušao ljetos u svoje redove dovesti Coutinha. Međutim, iako su poslali nekoliko bogatih ponuda na kraju čelnici Liverpoola nisu željeli uopšte da čuju za odlazak brazilskog reprezentativca.

Ipak, samo nekoliko mjeseci kasnije čini se da je transfer Coutinha veoma blizu realizacije. Brazilac bi u januaru mogao potpisati za Barcu koja je već spremila nekoliko ponuda. Katalonci će prvo ponuditi jednog igrača i dodatni novac za Coutinha, a ako to ne upali bit će primorani da povećaju novčani iznos.

Prema pisanju španskih medija Barcelona je poručila Liverpoolu da za Coutinha nudi Andrea Gomesa, te još 50 miliona eura. Gomes nije baš pokazao svoj puni kapacitet od dolaska iz Valencije i na Nou Campu spremni da ga u januaru puste u Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti