Barcelona od Dembelea traži da ispoštuje barem još jednu stvar prije odlaska

Žele ga prodati već u januaru

Barcelona od Dembelea traži da ispoštuje barem još jednu stvar prije odlaska

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele na ljeto će najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Barcelona je pokušala postići dogovor s Dembeleom oko nastavka ugovora koji ističe na kraju ove sezone, ali to nisu uspjeli.

Dembele je iznenadio čelnike katalonskog kluba jer je tražio godišnju platu od 40 miliona eura što mu Barcelone ne može ni približno ispuniti s obzirom na finansijsku krizu u kojoj se nalazi ovaj klub.

Francuz je navodno htio ostati u Barci i pristati na smanjenje plate, ali se naljutio kada je saznao da klub pokušava skupiti novac kako bi na ljeto doveo Erlinga Haalanda.

U Barceloni su sada svjesni da će Dembele gotovo sigurno na kraju sezone napustiti ekipu i to bez obeštećenja, a špekuliše se da je PSG spreman da mu ponudi platu koju on priželjukuje.

Međutim, u katalonskom klubu su ponovo kontaktirali njegovog agenta i poručili da se nadaju da će Dembele barem u jednoj stvari ispoštovati klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, u Barci se nadaju da bi Dembele mogao pristati da ga prodaju već u januaru kako bi uspjeli zaraditi barem nešto novca što bi im itekako olakšalo registraciju novih fudbalera.

Također, RAC1 je objavio da čak u Barceloni razmišljaju i o jednostranom raskidu saradnje u januaru jer bi i na taj način klub znatno oslobodio budžet za platu. No, svi se nadaju da će se na lijep način završiti ova priča i da će Dembele pristati na prodaju u zimskom prelaznom roku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi