Barcelona odgovorila na Ronaldovu izjavu da je najbolji fudbaler ikad

Oglasili se s Nou Campa

Barcelona odgovorila na Ronaldovu izjavu da je najbolji fudbaler ikad

E. Čaušević, foto: EPA

Cristiano Ronaldo prošle sedmice proglašen je za najboljeg igrača u 2017. godini, te je Portugalac tako osvojio svoju petu Zlatnu loptu.

Portugalski fudbaler se izjednačio s Lionelom Messijem koji također ima pet Zlatnih lopti, a na ceremoniji je iznenadio javnost svojom izjavom. Naime, Ronaldo je poruči da vjeruje da je on najbolji fudbaler u historiji fudbala, te da jednostavne ne vidi da ima neko bolji od njega.

Njegova izjava izazvala je dosta polemike na društvenim mrežama između njegovih i Messijevih fanova. Nakon svega oglasio se i portparol Barcelone, Josep Vives, koji je odlučio prenijeti zvanični stav kluba što se tiče Ronaldove izjave da je on najbolji fudbaler ikad.

"Respekt za Zlatnu loptu i Cristiana Ronalda. Uvijek smo smatrali da je on sjajan fudbaler koji je ostvari mnogo toga u svojoj karijeri. Ipak, ovdje na Nou Campu mi možemo gledati najboljeg igrača u historiji svakih 15 dana, a to je Leo Messi", poručio je Vives.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi