Messijev gol protiv Villarreala neodoljivo podsjeća na onaj protiv BiH

Poigrao se s odbranom

Messijev gol protiv Villarreala neodoljivo podsjeća na onaj protiv BiH

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima savladali Villarreal (0:2) u okviru 15. kola španske La Lige.

Katalonski klub je u finišu utakmice uspio da postigne dva gola i tako dođe do veoma važna tri boda. Barcu je u vodstvo doveo Luis Suarez, a pitanje pobjednika riješio je Lionel Messi golom za konačnih 0:2.

Messijev gol privukao je dosta pažnje jer je sjajnim driblingom "uništio" igrače Villarreala koji su se sudarili u pokušaju da zaustave Argentinca. Ovaj gol je mnobogrojne portale posjetio i na onaj protiv BiH na SP-u u Brazilu, te protiv Nigerije i Paragvaja na gotovo isti način.

Iako je Muhamed Bešić tog 15. juna 2014. godine odlično čuvao Messija, Argentinac je na tren uspio da pobjegne našim igračima i pogodi mrežu Begovića. Vjerovatno bi Bešić izblokirao i ovaj udarac, ali mu je zasmetao Bičakčić s kojim se na kraju sudario.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi