Barcelona se lako obračunala s Osasunom, Pjanić meč odgledao s klupe

Sjajni golovi Griezmanna i Messija

Barcelona se lako obračunala s Osasunom, Pjanić meč odgledao s klupe

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su na svom terenu pobijedili Osasunu (4:0) u okviru 11. kola španske La Lige.

Barca je dobro otvorila meč i prvu veliku priliku domaći su imali u 11. minuti kada je Griezmann uposlio Coutinha, ali njegov šut s gol linije izbija jedan od igrača Osasune.

Samo četiri minute kasnije pokušao je i Griezmann, ali je golman Osasune bio siguran. Barcelona je do vodstva uspjela doći u 29. minuti. Golman Osasune je uspio da odbrani udarac Braithwaitea, ali je Danac na kraju uz dosta sreće uspio da ju pošalje u mrežu za 1:0.

Osasuna je u 40. minuti uspjela da izjednači preko Budimira, no pogodak hrvatskog napadača je opravdano poništen zbog ofsajda.

U samom finišu prvog dijela Barcelona je udvostručila prednost kada je spektakularan gol s 20-tak metara postigao Griezmann za 2:0 i pokazao da konačno ide ka svojoj staroj formi.

Do trećeg gola Barcelona je uspjela doći u 57. minuti. Griezmann je ovaj put bio asistent, a mrežu Osasune za 3:0 zatresao je Coutinho.

Lionel Messi je stavio tačku na ovaj susret u 73. minuti. Messi je postigao predivan pogodak nakon solo prodora, a potom je sve oduševio kada je skinuo dres, a ispod je bio dres Diega Maradone iz vremena dok je igrao za Newell's Old Boyse.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice Barcelona je imala još nekoliko dobrih šansi da dođe i do petog gola, ali je na kraju ostalo 4:0. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ovaj susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Barcelona je sada sedma sa 14 bodova, dok je Osasuna na 15 mjestu sa tri boda manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Zivotna greska Pjanica......Ali izazov u zivotu da djelis svlacionicu sa Mesijem...
3 1
Meazza
Udkoro Tuzla City....blizu Kalesija,blizu Šerif....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi