Barcelona osramotila Sevillu

Barcelona osramotila Sevillu

Derbi devetog kola između Barcelone i Seville bio je derbi samo na papiru, dok je na terenu izgledalo kao da je nasuprot Barceloni neka drugoligaška ekipa. Barca je slavila sa ubjedljivih 5:0.

Samo četiri minute su trebale Lionelu Messiju da zatrese mrežu Varasa, u 23. minuti David Villa pogađa za 2:0. Nakon toga nije bilo dileme ko će slaviti pobjedu, samo je bilo pitanje sa koliko golova razlike.

Početkom drugog poluvremena David Alves je treći put pogodio mrežu gostiju, da bi Lionel Messi u 64. minuti drugim golom povisio na 4:0. U posljednjim minutama meča drugi pogodak je postigao i David Villa, pa je Sevilla doživjela pravu katastrofu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.