Barcelona potvrdila transfer i odredila odštetnu klauzulu za Coutinha

Brazilac je novi igrač katalonskog diva

Barcelona potvrdila transfer i odredila odštetnu klauzulu za Coutinha

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Philippe Coutinho novi je igrač Barcelone.

Stigla je i potvrda pisanja stranih medija - Barcelona je objavila kako je Coutinho njen novi član, a Liverpool će na ime obeštećenja inkasirati 160 miliona eura.

Katalonci su objavili kako će Coutinho potpisati ugovor na pet i pol godina, dok će odštetna klauzula u ugovoru iznositi 400 miliona eura.

Coutinho je, navodi se na zvaničnoj stranici Barcelone, jedan od najtalentovanijih veznjaka na svijetu, a Redsi su ga za mali iznos doveli iz Intera 2013. godine. Ubrzo je postao jedan od ključnih igrača na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dugo se Brazilac povezivao s Barcelonom, u koju je trebao doći i ljetos, da bi u ovog januara klubovi ipak pronašli dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti