Barcelona pred kraj meča slomila otpor Atletica, nova majstorija Messija

Katalonci su novom pobjedom povećali prednost na tabeli

Barcelona pred kraj meča slomila otpor Atletica, nova majstorija Messija

S. Pašalić

Barcelona je u derbiju 31. kola španske Primere na Camp Nou dočekala Atletico Madrida i upisala pobjedu rezultatom 2:0

Katalonci su bili puno bolja ekipa u ovoj utakmici, a u 27. minuti su mogli stići do vodstva nakon što je Philippe Coutinho izašao sam pred Jana Oblaka, ali je golman gostiju odlično intervenisao.

Samo minutu kasnije Atletico je ostao sa deset igrača nakon što je Diego Costa zbog prigovora dobio direktan crveni karton, a gosti su se do poluvremena uspjeli odbraniti pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

I u nastavku je Barcelona napadala, a Atletico se nekako uspijevao odbraniti. Ipak, u 85. minuti Luis Suarez je postigao prekrasan gol za 1:0, a dvije minute kasnije Lionel Messi je nakon sjajne solo akcije pogodio za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je tako sedam kola prije kraja prvenstva povećala prednost ispred Atletica na 11 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elimo
Navijač sam Reala ali svaka čast stvarno dominantna sezona i zaslužena titula...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi