Barcelona predstavila novo pojačanje!
Foto: FC Barcelona

Murillo ozvaničio saradnju sa katalonskim velikanom

Barcelona predstavila novo pojačanje!

Barcelona je upravo obavijestila svoje navijače da je posao završen i da je u ekipu stiglo pojačanje, a to je Jeison Murillo.

Murillo je u Barcelonu stigao na posudbu iz Valencije. Njegova posudba je plaćena dva miliona eura, a Barcelona će imati opciju otkupiti Murillov ugovor od Valencije po isteku posudbe za dodatnih 25 miliona eura.

Inače, 26-godišnji Kolumbijac predstvlja rješenje za muke Barcelone u zadnjoj liniji s obzirom da Valverde ima velikih problema sa povredama štopera, pa će mjesto u srcu odbrane popuniti upravo Murillo. Njegovo zvanično predstavljanje na Nou Campu je zakazano za naredni četvrtak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Murillo u dosadašnjem dijelu sezone nije mogao biti zadovoljan minutažom u dresu Šišmiša s obzirom da je trener Valencije više šansi davao Garayju, Vezu i Paulisti, ali u Barci smatraju da je dovoljno kvalitetan da pojača zadnju liniju ekipe.

Treba dodati i da je Valencia minulog ljeta otkupila Murillov ugovor od Intera za 12 miliona eura, nakon što je on prošlu sezonu proveo na posudbi na Mestalli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi