Barcelona pregazila Sevillu i plasirala se u polufinale Kupa Kralja

Katalonci prestigli zaostatak iz prvog meča

Barcelona pregazila Sevillu i plasirala se u polufinale Kupa Kralja

Teme:

Barcelona je večeras na svom Camp Nou stadionu porazila Sevillu sa 6:1 u revanšu četvrtine finala Kupa Kralja te se na taj način plasirala dalje. 

Podsjetimo, Andalužani su u prvom meču pobijedili 2:0, ali večerašnjim porazom su ipak ispali iz Kupa.

Barca je povela vrlo brzo, tačnije rečeno u 13. minuti kada je sa penala pogodio Coutinho. Do drugog gola Katalonci stižu u 31. minuti preko Rakitića, da bi na 3:0 povisio Coutinho početkom nastavka. Tu nije bio kraj mukama po Sevillu jer je samo minut nakon gola Coutinha i Sergi Roberto pogodio sa 4:0.

Andalužani se u dvomeč vraćaju u 67. minuti kada je pogodio Arana i trebao im je u tom trenutku još samo jedan gol. Ipak, do njega gosti nisu došli pa je Barca prošla dalje jer je postigla još dva pogotka i to u 89. minuti kada je strijelac bio Suarez i u sudijskoj nadoknadi preko Messija koji je pogodio nakon fantastične akcije. 

Katalonci su se na ovaj način u polufinalu Kupa Kralja pridružili Valenciji i Real Betisu, a još se čeka bolji iz dvomeča Real Madrid - Girona.

Revanš četvrtfinala Kupa Kralja:

Barcelona - Sevilla 6:1 (6:3)

Top Komentari

Alkma
I kad mi neko poredi Messija i Ronalda,Messi je carobnjak za Ronalda,naj bolji igrac svih vremena prekuco fudbal
5 11
F_C_Bracelona_
Auuuu 6ti gol čak mislim da i najveći mrzitelji barse kao što su realovci bi trebali reć svaka čast, pogledaj te ko nije gledao uživo, stvarno melem za oči kao na malom fudbalu, nema dalje od ovog.
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi