Barcelona prejaka za Joventut , Kuzmić postigao šest poena

Katalonci limitirali Joventut na dva poena u trećem periodu

Barcelona prejaka za Joventut , Kuzmić postigao šest poena

Danas je na rasporedu kompletno 11. kolo Endesa ACB lige, a u stalnom popodnevnom terminu od 12 sati i 15 minuta odigrane su četiri utakmice. 

Joventut - Barcelona 63:78

 

Joventut je na svom parketu ugostio Barcelonu, a gosti iz Katalonije su bolje otvorili susret. Već nakon sedam minuta igre imali su 13 poena prednosti, tu su prednost zadržali i do kraja perioda i u drugu četvrtinu ušli sa vodstvom, 26:13. Joventut je strpljivo čekao svoju priliku u nastavku prvog poluvremena pa je Joventut tri minute prije odlaska na odmor prišao na smo tri poena zaostatka. Barcelona je zadržala prednost i na odmor otišla sa vodstvom, 42:38.

 

Nastavak susreta u Badaloni Barcelona je otvorila serijom 10:0, a Joventut za pet minuta igre nije mogao do koša. Domaćin je za čitav treći period susreta postigao samo dva poena i tako izjednačio negativni rekord Endesa ACB lige. Zadržala je Barsa prednost do kraja i slavila 78:63. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Fisher sa 15 poena. Naš Ognjen Kuzmić odigrao je još jedan dobar susret, postigao šest poena i dodao osam skokova. U redovima Barcelone, 12 poena postigao je Juan Carlos Navarro.

 

Bilbao - Cajasol 76:79

 

Bilbao je na svom parketu dočekao ove sezone jako loši Cajasol. Međutim gosti su bolje otvorili susret i prvih deset minuta riješili u svoju korist, rezultatom, 21:17. Bilbao je uspio doći do preokreta u drugoj četvrtini i na odmor otići sa vodstvom, 34:30.

 

Cajasol se nije predavao, pa je nakon šest minuta igre u nastavku susreta rezultat bio, 46:46. Bilbao je u odlučujuću četvrtinu ušao sa dva poena viška. U posljednjih deset minuta ista slika na terenu, igra koš za koš, a Bilbao je tri minute prije kraja imao poen prednosti. Gosti su završnicu odigrali bolje i slavili, 79:76.

 

Najefikasniji u redovima Bilbaa bio je Mumbru sa 24 poena, dok je za goste 18 postigao Satoransky.

 

Manresa - Zragoza 75:82

 

Zaragoza je u ovom 11. kolu gostovala Manresi. Prva četvrtina protekla je u jako dobrim igrama u odbrani, pa je nakon deset minuta igre Manresa vodila, 15:14. U nastavku puno bolja igra Zaragoze. Odlično su gosti odigrali u odbrani, a nije izostao ni napadački učinak, pa je Zaragoza na odmor otišla sa vodstvom, 39:28.

 

U nastavku se vraća domaćin, dvije minute prije kraja treće četvrtine gosti su imali samo dva poena viška, ali je Zaragoza vratila vodstvo i u posljednjih deset minuta ušla sa sedam poena viška. Zaragoza je zadržala vodstvo i u posljednjoj četvrtini i slavila, 80:73.

 

Najefikasniji u redovima Zargoze bio je Michael Roll sa 22 poena, dok je u redovima domaćina 24 postigao Troy Devries.

 

Fuenlabrada - Canarias 65:73

 

Fuenlabrada dočekala je u Madridu ekipu Canariasa. Gosti su mnogo bolje otvorili susret. Limitrali domaćina na 11 poena u prvoj četvrtini i nakon deset minuta došli do vodstva, 23:11. Fuenlabrada je prije svega sjajnom igrom u odbrani uspjela nadoknaditi zaostatak i na odmor otići sa samo tri poena zaostatka. 

 

U trećoj četvrtini susreta igra koš za koš, a u posljednjih deset minuta gosti su ušli sa vodstvom, 57:50. Gosti su uspjeli zadržati vodstvo i doći do jako vaćnog trijumfa, 73:65.

 

Najefikasniji u redovima Canariasa bio je Uriz sa 15 poena, dok je za domaćina Feldeine postigao 27.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.