Barcelona preko Ademara do trofeja

Kup kralja

Barcelona preko Ademara do trofeja

Adnan Beganović

U finalu španjolskog rukometnog Kupa kralja snage su odmjerili Barcelona i Ademar, a katalonska momčad uzela je trofej i to tek nakon produžetaka (38:35).

Sjajnu rukometnu partiju odigrali su rukometaši Barcelone i Ademara u finalu španjolskog rukometnog Kupa kralja. Barcelona je bolje otvorila susret i tokom prvog poluvremena konstantno je bila u prednosti, da bi na odmor otišla sa četiri gola prednosti (16:12).

Međutim, Ademar se nije predavao i poveo je sredinom drugog dijela (25:24), ali do kraja regularnih 60 minta Barcelona je uspjela izjednačiti (32:32), pa je o pobjedniku odlučivao produžetak u kojem se bolje snašla favorizirana Barcelona, te na kraju sasvim zasluženo slavila (38:35).

Kod Admemara najefikasniji su bili Ortigosa sa 7 i Buntić sa 6 postignutih pogodaka, dok se naš reprezentativac Nikola Prce nije upisao u listu strijelaca, a kod Barcelone Iker Romero sa 13 i Lorenzana sa 9 postignutih pogodaka bili su najučinkovitiji.

Kup kralja, finale:
Barcelona - Ademar 38:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.