Barcelona prodaje Gudjohnsena

Povratak u Premiership

Barcelona prodaje Gudjohnsena

Adnan Beganović

Islandski napadač Eidur Gudjohnsen od naredne sezone najvjerovatnije neće nositi dres Barcelone jer su mu iz kluba saopštili da više ne računaju na njegove usluge.

Gudjohnsen je u Barcelonu došao 2006. godine iz Chelseaja, a u dresu aktuelnog klupskog prvaka Evrope odigrao je više od 100 utakmica, ali uglavnom je ulazio s klupe.

Dolaskom Guardiole na klupu katalonskog kluba, islandskog napadača često se premještalo u druge klubove jer ga trener nije spominjao u svojim planovima moćne Barce.

Krajem protekle sezone Gudjohsen je odigrao nekoliko utakmica, i to vrlo zapaženo, pa se na trenutak činilo da bi mogao ostati u Barceloni. No, izgleda da su čelni ljudi kluba odlučili prodati Islanđanina, a navodno će za njega tražiti pet miliona eura, što je čak sedam miliona manje od cijene za koju su ga doveli iz Chelseaja. Najveće interesovanje za islandskog napadača do sada su pokazali West Ham i Poertsmouth.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.