Barcelona prodala Paca Alcacera, zaradit će ukupno 28 miliona eura
Paco Alcacer je imao fantastičnu sezonu u Bundesligi i čelnic Borussije odlučili su da ga otkupe

Potpisao za Borussiju na stalnoj osnovi

Barcelona prodala Paca Alcacera, zaradit će ukupno 28 miliona eura · Zvanično

Edmir Škorić

Unatoč tome što je završen prijelazni rok, Borussia Dortmund danas je saopštila da je kupila španskog napadača.

Paco Alcacer je ljetos stigao iz Barcelone i oduševio je sve u Borussiji sjajnim partijama, pa ga je klub odlučio otkuppiti za 23 miliona eura, a postoji mogućnost da Barca zaradi dodatnih pet miliona eura od bonusa.

Osim toga, Barcelona ima pet posto od narednog transfera Paca, koji je drugi strijelac Bundeslige sa 12 pogodaka, a efikasniji u ligi od njega je samo Luka Jović iz Frankfurta sa 13 golova.

Prije Barce je igrao za Valenciju, Getafe, Barcu i Borussiju, a za reprezentaciju Španije je odigrao 15 mečeva i postigao je devet pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nedavno je pokidao mišić u derbiju protiv Borussije Moenchengladbach, ali u klubu su mogli da odahnu jer se ispostavilo da će se ubrzo vratiti na terene.

Top Komentari

Hare
Dva puta igrao za Barcu?
2 0
Mase007
Kako glup potez. Decko ubija, a i Suarez je u godinama, sad ce morati traziti napadaca za 200mil. Kako su glupiii
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi