Barcelona raskinula ugovor sa velikim talentom, odlazi kod Andresa Inieste u Japan
Samper će najvjerovatnije nastaviti karijeru u Japanu

Trebao biti nasljednik Sergija Busquetsa

Barcelona raskinula ugovor sa velikim talentom, odlazi kod Andresa Inieste u Japan

S. Pašalić

Barcelona je poznata po tome što u velikom broju slučajeva pronađe talente koji izrastu u velike zvijezde.

Ipak i najveći klubovi znaju napraviti grešku te u mnogim slučajevima igrači ne postignu ono što se očekivalo od njih.

Tako je bilo u slučaju Sergia Sampera s kojim je Barcelona odlučila raskinuti ugovor. Samper koji sada ima 24 godine je već u šestoj godini stigao na akademiju Barcelone.

Vezni igrač sa sjajnom tehnikom je u početku smatran za nasljednika Sergija Busquetsa, a svoj debi u seniorskoj ekipi Barcelone je imao u septembru 2014. godine protiv APOEL-a u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Primeri je na debi morao čekati do 2016. godine, a zatim su uslijedile posudbe u Granadu i Las Palmas gdje stvari također nisu išle po planu, te je imao mnogo problema sa povredama, posebno u Las Palmasu.

Samper je tako epizodu u Barceloni završio sa samo 14 nastupa za prvi tim, a mediji u Španiji već pišu da bi se trebao pridružiti bivšem igraču Barcelone Andresu Iniesti u Vissel Kobeu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi