Real je svim silama krenuo po pobjedu, pa doživio šok i izgubio titulu!

Barcelona slavi

Real je svim silama krenuo po pobjedu, pa doživio šok i izgubio titulu!

E. Škorić

Barcelona i Real Madrid odmjerili su večeras snage u velikom španskom derbiju, a on je završen pobjedom domaćih nakon preokreta - 2:1.

S obzirom na sve prikazano, možda bi remi bio najrealniji rezultat, iako je činjenica da on u ovom trenutku puno više odgovara Barceloni, ali na kraju je katalonska momčad slavila sa 2:1 i došla na praktično nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu Real.

Realu je bila neophodna pobjeda kako bi smanjila zaostatak i ostala u igri za titulu, ali madridski tim nije puno pokazao, barem ne dovoljno da večeras dođe do pobjede na najtežem ligaškom gostovanju.

Agresivno je Barcelona krenula u meč, pritiskala goste od starta, ali je Real taj koji je brzo poveo i neočekivano rano, ali praktično ni iz čega.

Vinicius je bio na lijevoj strani Barcinog šesnaesterca, pokušao je da ubaci, a lopta je zakačila Arauja i odsjela iza leđa Ter Stegena.

Nakon tog gola, Barcelona je preuzela potpunu inicijativu, počela je stvarati šanse, a napadi su joj se isplatili na samom završetku prvog dijela, kada je došao pogodak za 1:1.

Oglasi

Nastala je velika gužva u kaznenom prostoru Reala, igrači gostiju su nekoliko pokušaja Barcinih nogometaša uspjeli blokirati, da bi na kraju Sergi Roberto lijepo pogodio za 1:1.

U nastavku je Real bio prisiljen da krene još ofanzivnije jer mu bod u principu nije puno značio, ali je to ostavljalo dosta prostora za Barcelonu, koja je imala nekoliko dobrih prilika, no Courtois je sjajnim rakcijama uspijevao sačuvati Madriđane.

Najopasniji je svakako bio Robert Lewandowski, no Poljak danas nije bio dovoljno precizan i nije uspio postići pogodak.

I onda stiže šok za domaće u 81. minuti. Rezervista Marco Asensio se sjajno snašao na ubačaj Carvajala i loptu šalje pokraj nemoćnog Ter Stegena za veliko slavlje Kraljeva. Ipak, uslijedila je VAR provjera, da bi se ispostavilo da je Asensio gol postigao iz nedozvoljene pozicije.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1637570373641199619[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real više nije imao šta da čeka, krenuo je po pobjedu, a nakon jedne kontre u nadoknadi Barcelona dolazi do pobjede. Kessie je zapečatio sudbinu Kraljeva i vjerovatno riješio pitanje prvaka. 

Teoretski nije gotovo, ali samo čudo može da spasi Real, koji će se s Barcom sastati i početkom aprila u revanšu polufinala Kupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Neznam sta da kazem gledo sam dosta njihovi tekmi ali kao ljubitelj fudbala ovo mi nikako nemirisi kako treba nezelim da vrjedzam ni Barcu ni Real zadnje tekme sramotne za mene ovo izgleda ko neko stimanje sve je nastalo otkad Laporte i Perez imaju dogovor mislim da Real sam stit Barcu trenutno prihvatili ili ne tako je smijem se kladit da ce Real kiksat jos jednu tekmu da bi bili 15+ bodova jer ce im oduzet vjerovatno 15 bodova nakon presude tako da ce biti izjednaceno Barca ce osvojit zbog golemog duga i poluga
2 9
Plaćaju sudije , 4 poluge aktiviraju , dužni bogu i narodu , zamole cijelu spaniju da im pusti titulu U evropi miš ...i dobiju jednu sezonu par puta reala i odmah nema jačih !!! Pa mame vam vaše zar nisu najgluplji navijači , zamisli uzmu im ovu titulu ??
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti