Barcelona ruši sve redom
Messi pogodio za novu "tricu"

Primera, 31. kolo

Barcelona ruši sve redom

A. Beganović

U okviru 31. kola španjolske fudbalske lige večeras je na rasporedu pet utakmica, a četiri su već završene. Barcelona, Atletico Madrid i Deportivo upisali su nove "trice", dok su Malaga i Mallorca podjelile bodove. 

Barcelona je imala relativno teško gostovanje kod Getafea, ali i ovaj put stroj Pepea Guardiole nije zakazao. Pogodak za nova tri boda postigao je Messi u 19. minuti sureta.

Atletico Madrid je nakon mnogo vremena odigrao dobru utakmicu te sa tri gola ispratio Numanciju kući. Strijelci za siguran trijumf Atletica bili su Banega, Forlan i Simao.

Athletic Bilbao na svom terenu izgubio je od Deportiva i sada je već sasvim izvjesno da Baskima predstoji grčevita borba za ostanak u društvu najboljih. Strijelac za Deportivo bio je Alvarez u 85. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedinu utakmicu bez pobjednika večeras su odigrali Malaga i Mallorca. Domaći su poveli golom Apona u 53. minuti, dok je pogodak za vrijedan bod Mallorce postigao Arango u 59. minuti.

Primera, 31. kolo:
Getafe – Barcelona 0:1
Athletic – Deportivo 0:1
Atletico – Numancia 3:0
Malaga – Mallorca 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.