Barcelona rutinski protiv Girone za ostanak na prvom mjestu

Katalonci čuvaju +5 u odnosu na Atletico

Barcelona rutinski protiv Girone za ostanak na prvom mjestu

Barcelona je u 21. kolu La Lige kao gost savladala Gironu sa 2:0 i time sačuvala prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasirani Atletico Madrid.

Katalonci su poveli već u 9. minuti kada je pogodio Semedo, a upravo je to bio rezultat prvog poluvremena.

Prvo veće uzbuđenje u nastavku viđeno je u 51. minuti kada je Espinosa zaradio drugi žuti karton i Girona je ostala sa igračem manje, te time značajno umanjila svoje šanse da napravi senzaciju.

Naravno, Barcelona je brzo iskoristila prednost igrača više, pa je Leo Messi u 68. minuti pogodio za konačnih 2:0 i siguran trijumf aktuelnog španskog prvaka. Za Argentinca je to bio već 19. gol u ovoj sezoni La Lige i prvi je strijelac prvenstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona vodi na tabeli sa 49 bodova, dok drugoplasirani Atletico Madrid ima 44. Na trećem mjestu je Sevilla sa 36, koliko ima i Real Madrid ali on svoj meč 21. kola igra večeras.

Girona je ostala na 13. mjestu sa 24 osvojena boda.

Top Komentari

ArminA
Ako vi kazete da je ovo bilo rutinski onda sam sasvim uvjeren da ne znate mnogo o fudbalu ili jednostavno pisete clanak na osnovu rezultata..Sudija daje zuti igracu koji ima vec zuti tamo gdje mozda ni faul nije trebao svirati a tamo gdje treba da dadne karton nije davao ...
4 0
Eyeopenner
girona pocela napadati, stvaraju sansu za sansom, sudija svira po naredbi faul i drugi zuti za igraca girone, stuani se isfulo zivotom tako da ni r od rutinski
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi