Barcelona rutinski protiv Sloge

Na otvaranju turnira

Barcelona rutinski protiv Sloge

A. Beganović

U prvom susretu 43. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona aktuelni evropski prvak Barcelona bez većih problema savladao je domaću Slogu (37:23).

Samo u prvih pet minuta Sloga je parirala slavnoj Barceloni, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 21:11 u korist gostujuće momčadi.

U prvih 30 minuta na golu Barcelone briljirao je Danijel Šarić, koji je skupio 11 odbrana, dok je za odbranu Sloge neriješiva enigma bio Tomas, koji je postigao osam golova.

U drugom dijelu Barcelona je malo spustila gas, pa se vodila koliko - toliko ravnopravna borba, no na kraju je opet katalonska momčad slavila sa ubjedljivih 37:23.

Kod Barcelone najefikasniji je bio Tomas sa 8 golova, dok su kod Sloge bolji od ostalih bili Đurić sa 16 odbrana, te Pavlov sa 10 golova.

U drugom susretu dana Gummersbach je rezultatom 25:23 savladao Metalurg.

TV turnir šampiona:
Sloga - Barcelona 23:37 (11:21)
Gummersbach - Metalurg 25:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije