Barcelona izdala hitno saopštenje, najavila je tužbu

El Mundo Deportivo objavio detalje ugovora iz 2017. godine

Barcelona izdala hitno saopštenje, najavila je tužbu

Edmir Škorić

Nakon što su objavljeni detalji ugovora u El Mundu, stiglo je saopštenje Barcelone.

El Mundo Deportivo je objavio detalje ugovora kojeg je Messi potpisao s Barcelonom 2017. godine.

Prema tom ugovoru, za kojeg Mundo Deportivo tvrdi da ima kopiju istog, Messi je dobio 555 miliona eura, što znači da je protekle četiri godine dobijao godišnje 138 miliona eura uz dodatne bonuse.

Argentinac je od bonusa uzeo nešto više od 115 miliona samo za potpis novog ugovora, te gotovo 78 miliona bonusa za lojalnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"S obzirom na informacije objavljene danas u novinama El Mundo u vezi s profesionalnim ugovorom potpisanim između FC Barcelone i igrača Lionela Messija, Klub žali što je objavljen javno, jer je to isključivo privatni dokument kojim se upravlja načelom povjerljivosti između stranaka. FC Barcelona kategorički negira bilo kakvu odgovornost za objavljivanje ovog dokumenta i poduzet će odgovarajuće pravne mjere protiv novina El Mundo, za bilo kakvu štetu koja može nastati kao rezultat ove objave", saopšteno je iz Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cigo
Ako je dobio ove pare, ovaj klub treba momentalno ugasit, to nisu normalne pare, Boze sacuvaj
12 0
bazaorao
cuj za lojalnost 78 mil. Svaka ti čast majstore bas i lojalan.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi