Barcelona se bez problema obračunala sa Zagrebom

Liga prvaka za rukometaše

Barcelona se bez problema obračunala sa Zagrebom

Adnan Beganović

Danas je odigrano šest utakmica 9. kola Lige prvaka za rukometaše, a većih iznenađenja nije bilo.

Do veoma bitne pobjede u borbi za plasman u osminu finala stigli su rukometaši mađarskog Szegeda, koji su na domaćem terenu savladali Dinamo Minsk (26:21). Ancsin sa sedam, te Larhom sa pet golova bili su najefikasniji kod Szegeda, dok su Sevaljević sa šest i Nikulenkau sa pet golova bili najefikasniji kod Dinama.

U istoj Grupi D Barcelona je pred svojim navijačima bez većih problema savladala ove sezone slabašni Zagreb (35:25). Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Tomas sa šest golova, dok je Valčić sa pet golova bio najučinkovitiji kod Zagreba.

U Grupi B odigran je jedan susret u kojem je Celje bilo bolje od Constante (24:19). Slovenačku momčad su do pobjede vodili Maskovsek sa šest, te Marguc sa pet golova, dok su Ćutura i Sadoveac sa po pet golova bili najefikasniji kod Constante.

U grupi C Metalurg je bio ubjedljiv protiv St.Petersburga (32:14), dok je Kielce u duelu sa Chamberyjem stiglo do devete pobjede. Za francusku momčad igrao je i bh. reprezentativac Marko Panić koji je postigao jedan gol.

U Grupi A HSV je na gostovanju sa ubjedljivih 42:21 savladao Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.