Barcelona se oglasila povodom situacije oko Arde Turana

Turčin dobio dozvolu da pregovara s drugim klubovima

Barcelona se oglasila povodom situacije oko Arde Turana

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Arda Turan pred početak prošle sezone pojačao je Barcelonu, ali nije ispunio očekivanja navijača.

Iako je zbog suspenzije kluba Arda igrao samo drugi dio sezone nije uspio prikazati ono što se od njega očekuje. Turčin bi nakon samo jedne sezone mogao napustiti Camp Nou, a španski mediji su otkrili da postoji nekoliko klubova koji su pokazali interes za ovog igrača.

Turan je u Barcelonu stigao iz Atletico Madrida za 40 miliona eura, a ovaj transfer tražio je Luis Enrique. Ipak, prema pisanju španske Marce ovaj igrač će dobiti dozvolu od kluba da počne pregovore sa nekim drugim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Arda Turan ima bogatu ponudu iz Kine, ali ne želi još uvijek da se odrekne igranja u najjačim evropskim ligama. Pored ove ponude iz kluba su otkrili da turskog igrača želi i nekoliko klubova iz italijanske Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi