Barcelona se poigrala s Bocom Juniors

Osvojili trofej Joana Gampera

Barcelona se poigrala s Bocom Juniors

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su sa 3:0 na svom terenu savladali Bocu Juniors u posljednjoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu.

Barcelona tradicionalno pred sami početak sezone na Camp Nou igra utakmicu na trofej Joana Gampera, a ovaj put protivnik katalonskog tima bio je argentinski Boca Juniors. Ipak, kao i u većini slučajeva Barcelona je upisala pobjedu i osvojila ovaj trofej.

Blaugrana je do prednosti stigla u 18. minuti utakmice kada je mrežu gostujućeg tima na sjajan način zatresao Malcom koji je nedavno potpisao za Barcu. U samom finišu prvog dijela domaći su udvostručili svoju prednost. U centru pažnje bio je Lionel Messi koji je prošao nekoliko igrača Boce Juniors, a zatim lobovao golmana za 2:0.

Na poluvremenu je Ernesto Valverde napravio veliko broj promjena i činilo se da je to šansa za Bocu da se vrati. Ipak, Barca je nastavila kontrolisati igru, a konačnih 3:0 postavljeno je u 67. minuti kada se u listru strijalaca upisao Rafinha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi