Barcelona se vratila: Setien već u prvom meču na klupi Katalonaca postavio rekord

Nevjerovatan podatak

Barcelona se vratila: Setien već u prvom meču na klupi Katalonaca postavio rekord

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Granadu sa minimalnih 1:0 u meču 20. kola španske La Lige.

Barcelona je tek u finišu utakmice uspjela da slomi otpor gostujućeg tima, a junak je ponovo bio Lionel Messi koji je nakon sjajne akcije uspio da zatrese mrežu Granade za 1:0.

Na klupi katalonskog kluba debitovao je Quique Setien koji je prije sedam dana stigao umjesto Ernesta Valverdea. Igra Barcelone nije bila baš najbolja, no odmah se vidjelo šta će to Setien najviše tražiti od svog tima.

S obzirom da je ljubitelj Barcine filozofije već u prvom meču je jasno da je tražio od svojih igrača što veći posjed, te maksimalnu kontrolu na terenu. Već na prvom meču na klupi Barce ovaj trener je uspio postaviti novi rekord.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Barcelona je protiv Granade imala nevjerovatnih 1005 dodavanja što je najviše u historiji ovog tima na jednoj utakmici. Ispred Barce je jedino Bayern koji je pod vodstvom Pepa Guardiole prije šest godina na meču protiv Herthe upisao 1033 dodavanja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
i onda dodje Ramires i Torres i zabiju dva gola iz dvije prilike i hajd zdravo...bolje da puste Messija da osuta van 16 pet puta na utakmici, zabit ce dva gola sigurno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi