Barcelona slavila u Zaragozi

Katalonci ubjedljivi

Barcelona slavila u Zaragozi

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone savladali su ekipu Zaragoze rezultatom 4:1 u 32. kolu španske Primere.

Zaragoza je sjajno ušla u utakmici i veliku priliku za vodstvo su imali u 24. minuti utakmice. Sudija je pokazao na bijelu tačku, no  Carlos Aranda je slabo šutirao, te je propustio veliku prilku da svom timu donese prednost. 

 

Ipak, Aranda se šest minuta kasnije iskupio z apromašeni penal. Prošao je po desnoj strani Barceloninu odbranu snažno šutirao, Valdes je odbranio, no lopta mu se odbila tačno na glavu, a on u padu zaista na majstorski način pogađa za vodstvo Zaragoze od 1:0. 

 

Samo šest mnuta je trajala radost domaćih fudbalera. Veliku grešku golmana domaćih Roberta iskoristio je Carles Puyol koji glavom pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

 

Tri minute kasnije novi gol u mreži Roberta. Messi je napravio sjajan solo prodor, te je fantastičnim udarcem u bliži ugao savladao domaćeg golmana za vodstvo Barce od 2:1.

 

Do kraja prvog poluvremena Zaragoza je ostala sa igračem manje nakon što je u 45. minuti nakon drugog žutog kartona Mineiro morao put svlačionice. 

 

Drugo poluvrijeme donijelo je ponovo bolju igru Barcelone, no do golova su došli tek u finišu utakmice. Dosuđen je penal za katalonski tim, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Leo Messi za vodstvo od 3:1.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačnih 4:1 postavio je Pedro u sudijskoj nadoknadi meča.

 


Zaragoza 1-0 Barcelona by jimbrasalonso
Zaragoza 1-1 Barcelona by jimbrasalonso
Zaragoza 1-2 Barcelona by jimbrasalonso
Zaragoza 1-3 Barcelona by jimbrasalonso
Zaragoza 1-4 Barcelona by jimbrasalonso

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.