Barcelona spremna da Messiju ispuni životnu želju

Imat će mogućnost da ode u Newell's

Barcelona spremna da Messiju ispuni životnu želju

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Španski mediji prije nekoliko dana saopštili su da su pregovori u završnoj fazi, a u medije je procurila zanimljiva informacija. Naime, Messi je navodno zatražio od kluba posebnu klauzulu u svom novom ugovoru.

Argentinac želi da mu katalonska ekipa osigura u ugovoru da ima mogućnost da karijeru završi u Newell's Old Boysu. Ovaj 29-godišnji fudbaler ima veliku želju da se pred kraj karijere vrati u Argentinu i svoju karijeru završi u klubu u kojem je sve počelo.

Danas su mediji na Pirinejima objavili da su čelnici Barcelone odobrili ovu klauzulu, te da žele na sve načine izaći u susret najboljem igraču ove ekipe. Još uvijek nije poznato na koliko će Messi produžiti svoj ugovor sa katalonskom ekipom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je u Barcelonu stigao 2001. godina, a za prvi tim debitovao je tri godine kasnije. Za Barcelonu je odigrao 353 utakmice i postigao je 316 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi