Barcelona sutra bez Xavija

Barcelona sutra bez Xavija

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Španije odbila je žalbu Barcelone, koja je preko svojih zastupnika tražila pomilovanje za Xavija Hernandeza.

Barcelonin je vezni fudbaler prošle subote na gostovanju kod Seville (3:2 pobjeda Barcelone) zaradio peti žuti karton ove sezone, te je zbog toga automatski suspendovan na jednu utakmicu. Iz Barcelone su se žalili tražeći od drugostupanjskog tijela poništenje prve odluke, argumentiravši to stavom da je Xavi opomenut prestrogo, nakon što je protestvovao protiv jedne odluke sudije.

Komisija je, međutim, potvrdila kaznu te Xavi neće moći igrati u posljednjoj utakmici Barcelone ove sezone, protiv Valladolida u nedjelju (19 sati) na Nou Campu, u kojoj Kataloncima treba pobjeda za definitivnu odbranu naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.