Barcelona u Manchester Unitedu pronašla alternativu za Matthijsa de Ligta

Kataloncima je jasno da neće uspjeti dovesti igrača Ajaxa

Barcelona u Manchester Unitedu pronašla alternativu za Matthijsa de Ligta

S. Pašalić

Matthijs de Ligt je jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta.

Kapiten Ajaxa je svojom sjajnom igrom prošle sezone privukao pažnju mnogih velikih klubova, a u prvom redu su se našli Barcelona, Manchester United, PSG, Real, Manchester City, Bayern i Juventus.

Ipak, Holanđanin je nedavno odbio Barcelonu, a najozbiljniji kandidati za njegovo dovođenje su postali Juventus i PSG.

Prema pisanju španskog El Mundo Deportiva, Barcelona je krenula u potragu za alternativom i pronašla ju je u igraču Manchester Uniteda Victoru Lindelofu.

Šveđanin je 2017. godine prešao iz Benfice u Manchester United za 35 miliona eura i prošle sezone je odigrao 40 utakmica za klub sa Old Trafforda.

Iako je predsjednik Barcelone Joseph Maria Bartomeu lično otputovao u Amsterdam da uvjeri De Ligta da potpiše za Barcelonu, on je ipak odbio tu mogućnost i katalonski tim sada traži alternativu.

Barcelona sada smatra da bi mogla uvjeriti Šveđanina da dođe na Camp Nou s obzirom da Manchester United nije uspio izboriti nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi