Barcelona zbog Neymara i Griezmanna odlučila staviti svog igrača na transfer listu
Umtiti je na izlaznim vratima Barcelone

Katalonski tim je spreman poslušati ponude

Barcelona zbog Neymara i Griezmanna odlučila staviti svog igrača na transfer listu

S. Pašalić

Barcelone je odlučila da stavi na transfer listu Samuela Umtitija kako bi povećala budžet za dovođenje Antoinea Griezmanna i Neymara.

Umtiti je 2016. godine stigao iz Lyona u katalonski tim za 25 miliona eura i mnogo se očekivalo od njega, ali stvari su otišle drugim putem.

Francuz je imao dosta problema sa povredama te je prošle sezone odigrao samo 15 utakmica za Barcelonu, a spominjao se i kao dio dogovora za transfer Neymara.

Kako prenosi Sport, Barcelona je odlučila staviti Umtitija na transfer listu, a jedan od razloga je i taj što je Francuz počeo stavljati sve veći pritisak na upravu kako bi potpisao novi ugovor.

Problemi sa povredama su doveli do toga da njegova cijena padne, ali Barcelona i dalje želi dobiti minimalno 50 miliona eura za Umtitija.

Juventus i Manchester United su zainteresovani za njega, ali se tek očekuje neka konkretna ponuda. Umtiti s druge strane ne bi imao ništa protiv da pređe u neki klub u kojem će dobiti više šansi za igru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije