Smiješne scene: Španski Superkup kao turnir za djecu, kako su ovo mogli dozvoliti?

Organizacija nije na nivou

Smiješne scene: Španski Superkup kao turnir za djecu, kako su ovo mogli dozvoliti?

Eldar Ganibegović

Barcelona je prije nekoliko dana osvojila španski Superkup. Dva puta su to uradili u nekoliko dana, odnosno pobjedama protiv Real Madrida i Real Sociedada uradila je to i muška i ženska selekcija ovog kluba.

Godina 2023. počela je na sjajan način za Barcelonu. Najprije je muška momčad slavila 3:1 protiv Real Madrida u finalu španskog Superkupa, a potom su isti podvig ponovile i žene.

Katalonke su u ovom takmičenju svladale Real Sociedad 3:0. Sada se priča mnogo o toj utakmici, ali ne zbog rezultata.

Sve zbog ceremonije "podjele" medalja. Organizacija nije bila na nivou, pa su djevojke, kao na turniru za djecu, same dolazile i uzimale medalje.

Na snimci se jasno vidi kako dame jedna po jedna prilaze stolu s medaljama i manje-više posramljenih izraza lica odnose priznanja.

Oglasi

Video događaja brzo je postao viralan internetom. Na Twitteru ga je pogledalo preko tri miliona korisnika.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", sve zato što je na stadionu u San Sebastianu bilo nekoliko predstavnika FS Španije, no nije bilo menadžera.

Stoga su pobjednici odlučili ne čekati da se neko pojavi i uzeli su što im pripada. Ovo je ogromna sramota za FS Španije koji se očito oglušio o ovo natjecanje.

Prije nego što je stigla do finala Superkupa, Barcelona se u polufinalu susrela sa ženskom ekipom Real Madrida.

Fudbalerke iz Katalonije, aktualni prvaci Španije, izašli su kao pobjednici iz ovog zahtjevnog okršaja, no za konačnu odluku o pobjedniku su bili potrebni produžeci nakon kojih su slavili s čak 3:1. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi